Ова е автоматски преведена статија. Не мора да ги отстранувате или скратите вашите срамни влакна од какви било здравствени причини, тоа зависи од личните преференци. Постојат многу методи за отстранување на срамните влакна: тоа може да се направи дома или професионално.

1. Како трајно да ги отстраните срамните влакна дома

Можете да се обидете дома да ги обликувате или избричите вашите срамни влакна, но имајте на ум дека ниту еден од овие не е трајни начини да се ослободите од срамните влакна.
Освен ако губењето на косата не е предизвикано од претходно постоечка медицинска состојба, косата секогаш ќе расте повторно, дури и со некои од најагресивните медицински третмани. Бидете подготвени да го направите отстранувањето на срамните влакна во навика доколку сакате да го задржите.
1.1. Бричење Бричењето е еден од најлесните начини за отстранување на влакната бидејќи ви треба само чист брич и малку крем или гел. Но, многу е поверојатно дека ќе се исечете во месото и ќе внесете бактерии во областа. Треба да користите брич на вашата срамна површина за да го минимизирате ризикот од тоа да се случи.
Еве брз водич за безбедно бричење на срамните влакна:
Дезинфицирајте го вашиот брич. Влажни срамни влакна за полесно сечење. Треба да се одлучите за природен крем, навлажнувач или гел за подмачкување на кожата и намалување на ризикот од иритација или излив. Кога го правите ова, треба да ја држите цврсто кожата и да се бричите полека и нежно во насока на раст на влакната. Исплакнете го бричот по секое бришење. 1.2. Кубењето е подетално и поболно од бричењето, но исто така бара помалку состојки и може да се направи побрзо и со помалку неред ако сакате само брз и ефикасен крој или облик.
Бидете нежни: пресилното или ненадејното кубење може да ја оштети кожата или фоликулите на косата, што веројатно ќе доведе до иритација или инфекција.
Стерилизирајте го вашиот пар специјализирани пинцети за отстранување на срамни влакна пред да продолжите. Погрижете се да имате добро осветлување за ефикасна епилација Треба да ја држите кожата цврсто, а потоа да го фатите крајот на косата помеѓу двата огради и нежно да ја извлечете косата во насока на раст на косата. 1.3. Сечење Кастрење со ножици, брз и убав начин за обликување на областа. Сечењето има и помалку потенцијални компликации, бидејќи ножиците обично не ја допираат директно вашата кожа.
Како да:
Стерилизирајте ги вашите професионални берберски ножици пред да направите фризура. Пред да го направите средувањето, треба да бидете сигурни дека вашата коса е сува за да не се собираат влакната. Скратете ја косата полека и нежно, прамен по прамен или во мали купчиња, додека не сте задоволни со резултатите. Чувајте ги вашите ножици на чисто и суво место за да избегнете инфекција кога сечете влакна. 1.4. Користете депилатори за отстранување на влакна без рецепт, хемиски отстранувач на срамни влакна без рецепт, кој ја ослабува супстанцијата која се наоѓа во косата како кератин, предизвикувајќи нивно опаѓање и лесно бришење. Користењето средство за отстранување на влакна без рецепт е прилично едноставно – нанесете ја кремата на местото каде што сакате да ја отстраните косата, почекајте неколку минути, а потоа избришете ја кремата и косата.
Локалните обично се продаваат како крем. Тие се безбедни, но можат да се полнат со состојки кои предизвикуваат алергии или иритација на кожата на местото на депилација. Треба да ги користите со претпазливост или да разговарате со вашиот лекар пред да одлучите да ги користите овие производи.
1.5. Депилација Депилацијата може да биде болна, но е многу ефикасна за долгорочно отстранување на влакната со откинување на големи површини на косата во коренот. Депилацијата исто така може да го ублажи чешањето додека косата повторно расте.
Депилацијата е генерално безбедна кога се прави дома, но најдобро е тоа да го направи професионалец. Депилацијата може да предизвика и неподнослива болка или да предизвика иритација и инфекција доколку имате чувствителна кожа.
Еве како да се депилирате:
Користете восок за отстранување на влакна без рецепт заедно со фластер за отстранување на влакна за да го направите тоа. Измијте и дезинфицирајте ја областа што планирате да ја депилирате. Нанесете топол восок и лента за отстранување на влакна на местото што треба да се депилира. Нежно одвојте ја лентата од кожата. Cạo lông một trong những cách dễ dàng nhất triệt lông mu vùng kín

2. Медицинско отстранување на влакна

Медицинските третмани за отстранување на влакна имаат тенденција да траат подолго, бидејќи тие се со поголема веројатност да ги ослабат или оштетат фоликулите на косата отколку едноставно сечење или отстранување на косата. Така, на косата им треба подолго време за да порасне.
Некои вообичаени и безбедни опции што можете да ги испробате за медицинско отстранување на влакна – се додека тоа го правите во добро прегледана и лиценцирана установа која е специјализирана за овие третмани.
2.1. Ласерско отстранување на влакна За време на ласерското отстранување на влакна, вашиот лекар или дерматолог користи ласерски уред на вашата гола кожа за да пренесе фокусирана светлина низ фоликулите на косата. Топлината од ласерот ги ослабува или ги уништува фоликулите на косата, со што го спречува растот на косата повторно.
Обично, кога ќе се депилирате, ќе ви требаат неколку третмани пред оштетените фоликули на косата да имаат доволно време да престанат да растат долго време. Сепак, не сите ласерски уреди се одобрени од FDA да го прават тоа.
2.2. Електролиза Електролизата е слична на ласерско отстранување на влакна, но користи уред за епилација за да испорача радиофреквенција на кожата каде што ги оштетува фоликулите на косата. Овој третман ќе го третира секој фоликул на влакно поединечно, за разлика од ласерското отстранување на влакна што обично третира повеќе фоликули на влакна во одредена област.
Слично на ласерското отстранување на влакна, електролизата не се смета за целосно трајно решение. Но, овој метод е одобрен од Управата за храна и лекови (ФДА) како безбеден за употреба за отстранување на влакна и може да биде поевтин од ласерското отстранување на влакна.

3. Мерки на претпазливост при отстранување на срамни влакна

Исто како и другите методи за отстранување на влакна, отстранувањето на срамните влакна може да има некои несакани ефекти или да ја оштети вашата кожа ако не сте внимателни. Несаканите ефекти од пејзажот вклучуваат:
чешање враснати влакна или можна грубост од бричење Осип и иритација, особено ако имате чувствителна кожа при депилација Алергиски реакции на други состојки креми или гелови Реакции на имунолошкиот систем, како што се коприва, од ласерско или електролитичко отстранување Оток или воспаление Исечени или гребаници од сечилото или восочната лента што ја зафаќаат кожата на местото на отстранувањето. процесот на депилација предизвикува гребнатини кои создаваат поволни услови за пренос на заразни болести. Треба да посетите дерматолог ако ги забележите овие или други невообичаени симптоми кои не почнуваат да заздравуваат во рок од неколку дена. Triệt lông mu vùng kín có thể khiến lông mọc ngược

4. Помалку болки дома депилација

Ниту еден метод за отстранување на влакна дома не е целосно безболен, но некои методи на отстранување на влакна се поподносливи од другите. А вашата толеранција на болка, исто така, влијае на изборот на методи за отстранување на влакна: некои луѓе можат да се депилираат без да ги четкаат трепките, но други можат буквално да врескаат од чувството на сечење влакна. ненаведнат.
Може да добиете брза референца за релативната болка што може да ја очекувате од секој метод кога вршите отстранување на влакна:
Бричење: се чувствува малку болно само ако се исечете или се избричите Плукате: умерено болно ако плукате премногу силно Кастрење: апсолутно безболно, освен ако не случајно си ја исечела или пикнал сопствената кожа. Астенично: потполно безболно, освен ако кремот не ви ја иритира кожата или не предизвика алергиска реакција Некоја положба од блага болка до многу болна?

5. Кој метод се смета за најдобар?

Доколку имате чувствителна кожа, тогаш треба да избегнувате да избирате методи за отстранување на влакна како што се: депилација, епилација, депилација, дури и ласерско или електролизно отстранување на влакна. Бидејќи овие методи можат да бидат премногу силни и да предизвикаат трајна штета. Сепак, примената на внимателно средување или бричење може да се смета за најдобра опција.
Ако имате темна кожа или бледа кожа, можете исто така да посетите педијатар за да ги користите вистинските алатки или третмани за тонот на вашата кожа пред да нанесете отстранување на влакна. Користењето третмани што не се соодветни за тонот на вашата кожа може да не делува или да предизвика лузни или обезбојување на местата каде што се отстранува косата, што не секогаш може да се лекува. Ве молиме вртете
HOTLINE
за повеќе информации или регистрирајте се за термин ТУКА .
Преземете ја апликацијата MyVinmec за побрзо да закажете состаноци и да добиете 15% попуст за такса за консултации на првиот состанок (применета од 17 октомври до 31 декември 2022 година).
Апликацијата MyVinmec е исто така достапна и погодна за управувањето со вашите резервации и
услугата Telehealth
со лекарите на Vinmec сите во едно. Референтен извор: healthline.com XEM THÊM:

 • Најчесто користени методи за отстранување на влакна
 • Како трајно да се отстрани косата?
 • Некои методи за трајно отстранување на влакна

Кога зборуваме за полнолетство, на ум ми паѓаат многу работи. Размислуваме за бескрајни сметки, нови лични потреби и физички промени – брчки, зголемување на телесната тежина, па дури и прекумерен раст на косата, што може да биде најфрустрирачката промена од сите нив. Повеќето луѓе ќе се согласат дека борбата со несаканите влакна може да биде вознемирувачка. Не е важно колку пати ќе се депилирате, се бричите или пикнете, бидејќи косата секогаш ќе расте назад. Секој е различен, а влакната можат да растат речиси насекаде по телото, но најдосадното место од сите мора да биде без сомнение – зоната на бикини. Освен ако влакната на телото и растењето полна грмушка не ви е шолја чај (за што сме целосно тука!), тогаш срамните влакна може да бидат болка. Да го преформулираме тоа – справувањето со несаканите срамни влакна може да биде болка , буквално. Болат испакнатини од жилет, изгореници од восок, а да не зборуваме за вродените влакна на најчувствителната област на телото. Но, во потрага по беспрекорна кожа без влакна, особено за време на сезоната на костими за капење, речиси е невозможно да се избегнат овие болни ефекти од вообичаените методи за отстранување на влакна како бричење и депилација. Секој знае за ласерско отстранување на влакна и електролиза, кои можат трајно да ја уништат косата за да го спречи растот на косата во иднина, но за тоа може да бидат потребни многу сесии во клиниката, а да се разбереме – кој има време за тоа деновиве! Значи, како може трајно да се отстранат срамните влакна дома, можеби ќе прашате? Одлично прашање.

Што е IPL?

Интензивна импулсна светлина, или IPL, е безбеден и ефикасен метод за отстранување на несаканите срамни влакна. Повеќето луѓе имаат впечаток дека IPL и ласерскиот третман се исти работи, меѓутоа, ова не може да биде подалеку од вистината. IPL не е ласерски третман – тоа е третман базиран на светлина. IPL значително еволуираше со текот на годините и се користи ширум светот за козметички третман на несакана коса. Овој сè попопуларен метод се користи и за лекување на други проблеми со кожата, како што се сончеви дамки, брчки, хиперпигментација, пеги, пајакови вени, акни и многу повеќе. Како функционира IPL IPL користи светилка со висок излез, која во суштина е само многу светла сијалица за да произведе широка бранова должина на излезна некохерентна светлина. Оваа светлина е насочена кон крајот на рачниот уред, кој потоа ослободува енергетски импулси на површината на кожата. Светлосната енергија потоа се апсорбира од пигментот во косата (наречен меланин), што предизвикува нејзино загревање и оштетување на фоликулот. Фоликулите се одговорни за производство на влакна, па кога ги менувате со предизвикување штета, тоа ги спречува да можат да растат влакна во иднина. Што да очекувате со IPL Дебелината и бојата на косата се важни фактори за предвидување на ефикасноста на отстранувањето на влакна преку IPL. Темната, груба коса има поголема тенденција да апсорбира повеќе енергија и има тенденција да реагира подобро од фината, светла коса. Срамните влакна имаат тенденција да бидат темни и груби, така што IPL обично е одлична опција за повеќето кога станува збор за чистење на линијата на бикини. IPL Предности Постојат голем број на неверојатни придобивки од изборот на IPL за отстранување на влакна за разлика од другите традиционални методи:

 • Брзо и лесно — IPL уредите имаат релативно голем прозорец за третман, што значи дека можат да обезбедат брз третман. Вообичаено, ќе бидат потребни 5 минути за да се третираат вашите срамни влакна околу вашата бикини линија.
 • Без грозен повторен раст – За разлика од другите популарни методи за отстранување на влакна, како што е депилацијата, можете да се бричите помеѓу третманите со IPL, така што никогаш не сте заглавени во справувањето со грозен раст на косата, што може да биде малку непријатно за некои околу линијата на бикини.
 • Нема вродени влакна – Враснатите влакна се апсолутно најлоши, но тие се чест несакан ефект на депилацијата и бричењето. Овие мали непријатности се јавуваат кога мртвите клетки на кожата или бактериите го затнуваат фоликулот на косата што предизвикува косата да расте настрана, оставајќи зад себе болна испакнатина исполнета со гној. IPL работи така што ги уништува фоликулите, што ги спречува да можат да растат влакна, не оставајќи простор за затнување на фоликулот на прво место. Ова значи дека нема вродени влакна. Некогаш.
 • Постојани резултати – Со текот на времето, ќе почнете да забележувате трајно намалување на повторниот раст на косата ако продолжите со третманите. Бројот на потребни третмани ќе почне да се намалува, а времето помеѓу третманите ќе почне да се зголемува.
 • Полесен повторен раст – За разлика од бричењето, кога вашите срамни влакна ќе почнат повторно да растат по третман со IPL, ќе забележите дека тие се помалку забележливи и не толку густи.

IPL дома Во минатото, за да се подложите на третман со IPL, требаше да закажете состанок со специјалист за посета во канцеларијата. Меѓутоа, со напредокот на ласерската технологија низ годините, ова повеќе не е единствената опција за третман со IPL. Денес, IPL станува сè попопуларен бидејќи сега се достапни опции за дома. Ако барате начин за трајно отстранување на срамните влакна од удобноста на вашиот дом, домашните IPL уреди можат да помогнат. Не само што се безбедни, туку можат ефикасно да го намалат изгледот на косата за да ја остават вашата кожа свиленкаста мазна и без влакна. Има еден тон опции за IPL достапни на пазарот и не се сите еднакви, па затоа е важно да размислите неколку работи пред да купите. Еве што треба да барате: Нивоа на енергија. Уредите за ласерско отстранување на влакна IPL нудат различни нивоа на енергија за да одговараат на различните чувствителности на кожата. Повеќето уреди нудат 3-5 нивоа на енергија, од едно најслабо до пет најсилно. За вашата прва употреба или ако имате екстра чувствителна кожа, треба да започнете од првото ниво, а потоа да се движите нагоре додека ќе се чувствувате поудобно со повисоко ниво на енергија. Светлосни импулси. Животниот век на уредот зависи од бројот на светлосни импулси што ги дава. Колку е поголем бројот, толку е поголем животниот век. Побарајте уреди како слушалката за отстранување влакна KENZZI IPL, која има над 10 години блицови за да ја остави вашата кожа без влакна уште многу години. Големина на прозорецот. Прозорецот е стаклената област што ќе ја допре вашата кожа за време на третманот за отстранување на влакна. Колку е поголем прозорецот, толку е поголема површината на покриеност. За несакани срамни влакна, доволен е мал прозорец со големина од околу 2-3 кубни сантиметри за да ја покрие целата зона на бикини. Компатибилност на тонот на кожата и бојата на косата. Кога размислувате за ново купување на IPL отстранување на влакна, важно е да разберете дали уредот ви одговара. Третманот со IPL е најефикасен за посветли тонови на кожа и темна коса. Ако имате бела или сива коса, шансите се дека третманот со IPL нема да ги даде резултатите што ги барате и можеби е добра идеја да размислите за електролиза. Гаранција. Никогаш не можете да бидете премногу сигурни во квалитетот на уредот што ќе го купите додека не поминете некое време користејќи го. За мир на умот, побарајте компанија како KENZZI која нуди гаранција. Правило на палецот е дека производителот е посигурен во квалитетот на својот производ ако нуди гаранција за враќање на парите.

Во заклучок

Значи, како можете трајно да ги отстраните срамните влакна дома? Одговорот е едноставен – со IPL. Животот е зафатен, а неубавите срамни влакна се болка. Избегнувајте да го трошите вашето време на посети во канцеларијата и да ги отстраните несаканите влакна на срамот еднаш засекогаш со купување на одличен IPL уред дома, како што е слушалката за отстранување влакна KENZI IPL. Кажете им збогум на испакнатините со жилет и здраво на беспрекорната, убава кожа без влакна! Извори: Медицински вести денес Вести Медицинско здравје WebMD Дали се прашувате како да ги отстраните срамните влакна? Не само жените, туку и многу мажи ги уредуваат своите срамни делови од лични преференци или естетски причини. Бидејќи кожата околу срамните делови е чувствителна, од суштинско значење е да изберете метод кој ви дава подобри резултати со минимални ризици. Опцијата може да биде збунувачка, но само малку истражување може да ви помогне да го изберете најдобриот начин за отстранување на срамните влакна.

Зошто имаме срамни влакна?

Растот на влакната на срамната површина е дел од природниот процес на раст на телото. Како што започнува пубертетот, има зголемување на половите хормони во телото – имено андрогените кај мажите и естрогенот кај жените. И женските срамни влакна и машките срамни влакна се сметаат за секундарни сексуални карактеристики кои се забележани кај адолесцентите и возрасните.

Дали е неопходно да се отстранат срамните влакна?

Несаканите срамни влакна не се медицинска грижа. Како таков, дали да се има или не е секогаш личен избор. Не е неопходно да се отстранат срамните влакна. И мажите и жените претпочитаат да ја одржуваат оваа област мазна и без влакна од естетски причини, избирајќи различни начини за отстранување на срамните влакна. Постојат многу методи за отстранување на срамните влакна кои нудат или привремено решение или трајно. Популарните методи за отстранување на срамните влакна вклучуваат потстрижување, бричење, депилација и ласерско отстранување на влакна. Опцијата за тоа колку срамни влакна да се отстранат лежи кај личноста, бидејќи преференциите се разликуваат од поединец до поединец. Мора да прочитате: Ласерски третман за отстранување на влакна од телото

Популарни методи за привремено отстранување на срамните влакна

Еве неколку традиционални и привремени методи кои може да се користат за да се ослободите од срамните влакна за брзо да ја поправите ситуацијата. Тие се болни и одземаат многу време, исто така, им требаат допири на секои неколку недели –

 • Депилација со бикини: нанесувањето топол или ладен восок и оттргнувањето на косата заедно со восокот ви дава кожа без влакна за две до три недели. Топлиот восок може да предизвика изгореници ако не се вежба со претпазливост. Ризикот од инфекција постои и доколку не се одржува хигиена.
 • Креми за отстранување на влакна во бикини: Овие креми се формулирани со хемикалии кои ја раствораат врската помеѓу прамените влакна и нејзиниот корен. Така, косата лесно се отстранува. Алергиски реакции или изгореници поради хемикалиите се прилично чести.
 • Бричење на срамни влакна: Веројатно еден од најлесните методи, сепак, прекарите и исечоците се вообичаени при бричење, а исто така се вродени влакна. Бричењето не обезбедува срамна кожа без влакна повеќе од два до три дена. Чешањето е чест несакан ефект.
 • Скратете ја срамната коса: Должината на косата се отсекува рачно со помош на ножици, машинки или електричен тример. Но, тие не даваат мазна кожа, бидејќи само се скратува должината на косата, туку дава грубо чувство.
 • Кубење или пицкање: методот кој најмногу одзема многу време за отстранување на срамните влакна е пинцетата. Кубењето на сите срамни влакна со остри пинцети може да трае со часови. Иако резултатите траат неколку дена, треба да се внимава. Може да се развијат исеченици и инфекциите може да го влошат проблемот во такви случаи.

Мора да гледаш:

Заеднички ризици на конвенционалните методи

Растот на косата во јавниот регион е исто како растот на косата на кој било друг дел од телото; сепак, чувствителноста на пубичната област го прави прилично незгодно да се избере метод. Ако користите производи за отстранување на влакна како креми за депилација, тримери, влакната од бикини восок ќе пораснат за неколку дена. Дополнително, отстранувањето на срамните влакна може да го направи лицето поподложно на ризици како што се:

 • Изгореници од жилет (осип)
 • Хемиски изгореници од крема за отстранување на влакна без рецепт (депилатори)
 • Црвенило
 • Исекотини, мозолчиња и/или плускавци
 • Чешање
 • Инфекција во коренот на косата – медицинскиот термин за ова е „фоликулитис“.

Моделите на раст на срамните влакна се различни и кај мажите и кај жените. Може да добиете неколку производи кои ги задоволуваат потребите за негување на косата на двата пола. Сепак, ризиците и несаканите ефекти од овие производи остануваат повеќе или помалку исти.

Мора да прочитате: Креми за отстранување на влакна против. Ласерско отстранување на влакна – што е подобро? Со усвојување на напредни методи како ласерско намалување на влакната, може да биде лесно ефикасно да се ослободите од срамните влакна. За трајно отстранување на срамните влакна потребно е да се уништи коренот на косата за да не се развијат нови влакна од него. Како и за останатите делови од телото кои имаат несакано растење на влакна, како што се пазувите, нозете итн., постојат трајни решенија. Ласерско отстранување на влакна и електролиза се услуги кои делуваат како најдобри методи за отстранување на срамните влакна, поради нивната соодветност и ефикасност.

 • Ласерско отстранување на влакна: Ласерското отстранување на влакна е убедливо најнапредната и најпогодна од сите дерматолошки процедури за да се ослободите од несаканите влакна во срамниот регион. Тоа не само што го забавува растот на косата, туку на крајот го спречува понатамошниот раст на косата, по завршувањето на сите сесии.
 • Електролиза: Отстранувањето на влакната со електрична струја се нарекува електролиза. Се нуди во бањи, салони и некои кожни клиники за трајно отстранување на срамни влакна. Се вметнува фина игла и фоликулот на косата се уништува со контролирана електрична струја и растот на косата запира во третираната област. Прагот на болка треба да биде висок ако се одлучите за оваа процедура, бидејќи дури и кремите за вкочанетост не обезбедуваат 100% олеснување кога станува збор за ултра чувствителни области како што е срамниот регион.

Како работи ласерот за отстранување на срамни влакна?

Исто така познат како ласерско отстранување на влакна во бикини, користи ласерска технологија одобрена од USFDA за уништување на матичните клетки во фоликулите на косата кои се одговорни за растот на косата. Работи на принципот на STPL (селективна фототермолиза) каде што светлосната енергија се пренесува во матичните клетки каде што се претвора во топлинска енергија и ги уништува пигментните клетки наречени хромофори присутни во фоликулите. Оваа топлинска енергија, исто така, ги оштетува и на крајот ги нарушува сијалиците за коса. Бидејќи фоликулот на косата е уништен, од кожата нема да никнуваат нови влакна, оставајќи ја срамната област без влакна и мазна (исто како задникот на бебето). Доколку се изврши од страна на стручни дерматолози, тоа е безбедна процедура бидејќи не влијае на другите области во близина. Постапката е исто така безболна поради напредната технологија достапна во познатите клиники за кожа. За екстремно чувствителните пациенти, кремот за отепување доаѓа на помош за да не се почувствува непријатност за време на третманот. Ласерското отстранување на влакна се смета за најдобар метод за трајно отстранување на срамните влакна. Мора да гледаш:

Дали ласерското отстранување на влакна е безбедно за срамната област?

Да, ласерското отстранување на влакна може безбедно да се изврши на јавната површина, доколку го изврши стручен дерматолог кој ги одржува сите стерилни услови. Достапни се различни типови на ласерска опрема што овозможуваат да се избере и користи најсоодветната технологија за секој тип на кожа. Кожата во пубичната област е чувствителна, затоа е потребна стручна администрација. Оваа технологија делува како најдобар начин за отстранување на срамните влакна и кај мажите и кај жените.

Колку чини срамното ласерско отстранување на влакна?

Отстранувањето на срамните влакна со ласер може да започне од 5.000 РС по сесија и да достигне до 9.000 РС по сесија во Индија. Цената на секоја сесија зависи од различни фактори како што се типот на косата, типот на кожата и типот на ласерската технологија што се користи. Во многу случаи, различни технологии се користат на секои неколку сесии за да се постигнат одлични резултати за отстранување на срамните влакна. Вкупниот трошок за отстранување на срамните влакна по сесија може да се намали на крајот бидејќи многу клиники нудат пакети за целиот третман. Мора да прочитате: Колку чини ласерското отстранување на влакна во Индија?

Кој е најдобриот начин за отстранување на срамните влакна?

Експертите гарантираат ласерско отстранување на влакна кога сакате да постигнете трајно отстранување на срамни влакна. Резултатите од овој третман се вечни, а несаканите ефекти што ги поседува се минимални. Се смета за најдобар начин за отстранување на срамните влакна кај мажите и жените, бидејќи ласерската енергија може да се промени за да одговара на чувствителната кожа присутна во овој дел од телото. Другите методи за отстранување на срамните влакна претставуваат поголем ризик или не даваат резултати кои траат подолго од неколку недели. Мора да прочитате: Кое е најдоброто отстранување на влакна за машките срамни делови? Отстранувањето на срамните влакна е жешка тема кај актуелната генерација во Индија, каде што се претпочита мазноста на кожата и хигиената отколку присуството на вишок влакна. Конвенционалните методи можат да ви дадат привремени резултати, а професионалните методи како ласерското отстранување на влакна нудат резултати кои траат цел живот. Изберете мудро во зависност од вашите преференции и потреби, притоа земајќи ги предвид добрите и лошите страни на секој метод за отстранување на срамни влакна. За повеќе информации, обратете се во најблиската филијала на Oliva Skin & Hair Clinic. Имаме клиники во Хајдерабад, Бангалор, Ченаи, Пуна, Калкута, Кочи и Визаг. Отстранувањето на срамните влакна често е личен избор. На некои луѓе им се допаѓа идејата за потстрижување на срамните влакна, додека други удираат во салонот. Без разлика на полот, луѓето често го избираат концептот за отстранување на срамните влакна. Во оваа статија, ќе го добиете вистинскиот концепт за трајните техники за намалување на косата, придобивките, несаканите ефекти и ефективноста .

Зошто е правилно да се отстранат срамните влакна?

Отстранувањето на срамните влакна е суштински дел од одржувањето на интимните делови чисти. Овие делови лесно заробуваат нечистотија, остатоци и штетни микроорганизми. За да се избегнат одредени инфекции, честопати е неопходно да се отстранат срамните влакна. Спротивно на маркетиншките тврдења, кремите и лосионите за намалување на косата не успеваат трајно да ја намалат косата. Бричењето и пицкањето ја отстрануваат косата за краток распон, но влакната повторно растат за неколку недели. Добро познат факт е дека срамните влакна растат многу побрзо поради циклусот на раст. Долгорочните и трајните решенија за намалување на косата се подобри од природните решенија. Таквите лекови, иако не се трајни, помагаат да се отстрани косата за краток распон. Неколку вклучени состојки се шеќерни восоци и пилинг, пиење чај од нане и мед наместо восок. За трајно решение, можете да следите која било од овие наведени опции:

Долгорочни решенија за отстранување на влакна од пубичната област

Електролиза – Методот користи радиофреквенции со кратки бранови. Поставени фини игли директно ги дистрибуираат фреквенциите на кратки бранови во фоликулите на вашата коса. Процесот го уништува фоликулот на косата за да го запре растот на нова коса. Постапката ја спроведува или дерматолог или овластен електролог. Електролизата е трајно решение. Повеќекратните последователни состаноци за една или две недели се ефективни. Работи со повеќето типови кожа. Вообичаени несакани ефекти од овој процес вклучуваат болка и црвенило. Но, постојат ретки случаи на лузни и инфекции. Ласерско намалување на влакната – Ласерското намалување на влакната е долгорочна опција. Третманот вклучува ласерски зраци кои ги таргетираат фоликулите на косата. Во оваа процедура за третман, специјалистите користат ласери со висока топлина за да го оштетат фоликулот. Поради овој третман, фоликулите на косата престануваат да растат нова коса. Ласерското отстранување на влакна најдобро функционира со повеќе сесии. За најдобри резултати, лекарите препорачуваат најмалку четири до шест третмани. Освен тоа, тие исто така бараат од примателот да доаѓа на следење на секои четири до осум недели за да ги искористи придобивките од третманот. Иако отстранувањето на влакната трае подолго време, кое опфаќа неколку години, тоа не нуди трајно решение за отстранување на влакна. Несакани ефекти се пријавени иритација и црвенило на кожата и некои други симптоми на појава на меурчиња и лузни. Креми на рецепт – Дерматолозите нудат креми на рецепт кои делуваат како ефикасно решение за третман на раст на косата. Ефлорнитин (Vaniqa) го инхибира производството на ензимот одговорен за стимулирање на растот на косата. Кремите обезбедуваат траен ефект осум недели, иако со можност за некои компликации. Сепак, овие несакани ефекти се благи по природа. Можните несакани ефекти од третманот вклучуваат горење, осип и акни од нарушување на фоликулите. Но, нема многу сериозни несакани ефекти. Професионална депилација – Професионалната депилација од сертифициран естетичар помага директно да се извлече косата. Восокот за бикини обично ја чисти целата срамна површина за краток распон. Постапката води до робусно решение кое трае две до осум недели. Неопходно е да се повтори третманот. Нанесувањето восок над вените, бенките или брадавиците не е пожелно и може да предизвика проблеми во значителна мера. Најчестите несакани ефекти вклучуваат благ осип и иритација. Хемиска депилација – Овој третман користи гел или крем без рецепт, кој го ослабува кератинот. Како резултат на тоа, косата опаѓа и лесно се брише. Оваа постапка можете да ја спроведете дома; трае најмногу две недели. Последиците од третманот со хемиска депилација вклучуваат хемиски изгореници, осип и плускавци. Во просек, постојат бројни можности во врска со приватно отстранување на влакна во Ченаи. Еден од основните примери за тоа вклучува третман со ласерско отстранување на влакна. Се движи од 1600 до 2400 РС по сесија.

Трајни решенија за намалување на косата за мажи

Некои мажи доживуваат прекумерен раст на косата што излегува од контрола. Сепак, постојат трајни решенија за намалување на косата кај мажите. Ласерски третман за намалување на влакната, депилација, електролиза и депилатори се најдобрите методи за намалување на влакната кај интимните делови на мажите. Овие третмани помагаат да се намали косата на грбот, градите, стомакот, рамената и некои други региони. Сепак, од суштинско значење е да бидете внимателни додека ги применувате на гениталиите. Некои третмани траат 30 минути по сесија. Постојаните процедури за намалување на косата бараат осум сесии за третман. Повеќето мажи и жени сметаат дека отстранувањето на влакна е суштински аспект од нивниот секојдневен живот. Решенијата за трајно намалување на косата служат како најдобра опција во овој поглед со долгорочни придобивки. Иако има огромен број опции за истражување, треба да го откриете вистинскиот избор. Резервирајте термин со Welona, ​​Clinming, Skin and Hair Clinic во која се сместени експерти од областа. Ние користиме Gentle Yag Candela – најдобрата и најнова технологија што се користи за ласерско намалување на влакната, закажете состанок со нашите експерти денес!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *